Beskrivning:
Vi älskar att äta och baka bröd här på Ringvägen. Helt bakar jag med surdeg och jag exprimenterar mycket. Det är känslan att skapa något med sina händer, att få se hur brödet blir till utan onödiga tillsatser som lockar. En surdeg beter sig aldrig likadant och ställer i bland till det, misslyckanden leder till lite ny kunskap.
Det bakas även vanliga jästbröd och även en del söta saker. Dottern i huset står för sötbakeritet.
Vi kommer att samla de expriment som blir bra, andras recept som jag provbakat och hålla lite koll på det som hör bakningen till! För prylar är roligt och inspiritation behövs!
Det kommer inte enbart att handla om surdegsbröd för det finns många andra bröd som smakar bra! Förhoppningvis du får med dig något när lämnar bloggen!
Och lämna gärna en kommentar innan du går vidare! Ålder:
42 Ort:
Östersund
Intressad av bakning i allmänhet? Surdegsbröd i synnerhet?
Vi älskar att äta och baka bröd här på Ringvägen. Helt bakar jag med surdeg och jag exprimenterar mycket. Det är känslan att skapa något med sina händer, att få se hur brödet blir till utan onödiga tillsatser som lockar. En surdeg beter sig aldrig likadant och ställer i bland till det, misslyckanden leder till lite ny kunskap.
Det bakas även vanliga jästbröd och även en del söta saker. Dottern i huset står för sötbakeritet.
Vi kommer att samla de expriment som blir bra, andras recept som jag provbakat och hålla lite koll på det som hör bakningen till! För prylar är roligt och inspiritation behövs!
Det kommer inte enbart att handla om surdegsbröd för det finns många andra bröd som smakar bra! Förhoppningvis du får med dig något när lämnar bloggen!
Och lämna gärna en kommentar innan du går vidare! URL:
http://lillabrodbloggen.blogspot.com Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
oktober, 2012 Ort:
Östersund Proffs/privat:
Privat
"Det här är ett enkelt vörtbröd ur min mammas receptsamling. Så länge jag kan minnas har det funnits med på julbordet. Precis som med " Lussekusarna " är det min uppgift att bevara och föra vidare. Plocka fram följande till 2 limpor. 1/2 flaska Porter 1 ..."
"Jo, faktiskt. Inte Lussebullar eller Lussekatter utan Lussekusar . Ett recept som min mamma alltid bakade som inte blir sådär torra och tråkiga saker som saffransbröd ofta blir. Nu när hon inte är med oss längre faller uppgiften på mig att se till att ..."
"Alla bröd blir inte vackra bröd. De blir lite ojämna och kantiga i formen. Men de bröden är ofta otroligt goda på insidan. Hasselnötsbrödet med rågkross och fikon var inget undantag. Receptet efterfrågades på Facebook så jag delar gärna med mig! Ett ..."